Vand er vores fælles ansvar

I Danmark er vi energi- og miljøbevidste og heldigvis for det. Vi er gode til at spare på strømmen. Vi skifter gerne benzinslugeren ud med en el-bil. Og vi elsker vindmøller og solceller. Til gengæld taler vi ikke så tit om vand – og det er synd, for her har vi et kæmpe potentiale for at blive mere bæredygtige og spare penge på samme tid.

Det er faktisk meget ligetil. Der ligger nemlig rigtig mange liter vand, særligt varmt vand, i både private og offentlige bygninger, som bare venter på at blive sparet. De tekniske løsninger har vi allerede. De sparer minimum 30% på vand- og energiforbruget, det handler bare om at implementere dem. Vi håber, du har lyst til at læse med og blande dig i debatten, hvad enten du er enig – eller uenig – med os. Vand er nemlig vores fælles ansvar.

Bag ”Vand med Omtanke” står FM Mattsson Mora Group, som producerer armaturer i Danmark og Sverige under varemærkerne FM Mattsson, Mora Armatur og Damixa.

Download vores Vand med omtanke e-bog 2019

Vi har samlet de bedste illustrationer, vandbesparende tips og gode vandråd i denne lille e-bog på 24 sider

Den kan du hente helt gratis via linket herunder.

Se et udvalg af

vores mest vandbesparende vandhaner herunder

Se mere fra Vand med omtanke

Glem elsparepærerne: Her er husets store sparegris


Der er desværre ikke mange, der kender mulighederne inden for vandhaner og brusere, når det kommer til at spare på vandet. Langt de fleste vælger stadig nye armaturer udelukkende ud fra design og pris. Den gode nyhed er, at det kan du stadig gøre, selvom du også er på udkig efter en vandbesparende løsning.

Sådan sparer du din boligforening for millioner


Du sparer nemt en masse energikroner ved at få lavet nogle små, men vigtige ændringer i hjemmet. Med tre simple installationer kan 700 lejligheder spare 1,2 millioner kr. om året.

Sådan kommer vi legionella til livs


Kender du legionellabakterien? Du har sandsynligvis været i bad med en her til morgen. Hvis du er sund og rask, skal du ikke være bekymret. Men for de ældre og syge er det en anden historie.

Sådan ser der ud indeni dine vandrør


De sidste 150 år har vores vandrør set ud på samme måde. Men materialerne har ændret sig til det bedre. Faktisk er vores vandrør i dag så gode, at det ikke er rørene, der volder problemer, men kalken i vandet og vores småreparationer.

Kan Danmark gøre en forskel ude i verden?

Svaret er ja, når det handler om vand. Vi er fremsynede og venter ikke til, vi har ryggen mod muren, før vi handler på miljøproblemer.

Vi har allerede taget dem seriøst i årtier. Og det kommer nu andre nationer til gode.


LÆS HELE ARTIKLEN

De skjulte muligheder i din vandhane

Der er desværre ikke mange, der kender mulighederne inden for vandhaner og brusere, når det kommer til at spare på vandet. Langt de fleste vælger stadig nye armaturer udelukkende ud fra design og pris. Den gode nyhed er, at det kan du stadig gøre, selvom du også er på udkig efter en vandbesparende løsning.

Haves: Et par milliarder. Ønskes: Handling


Kære ministre. Velkommen tilbage fra en velfortjent sommerferie.


Jeg har et godt tilbud til jer. Hvad siger I til et par gratis milliarder direkte ned i statsbudgettet?

Kære medier – vand er det glemte guld


Der bliver skrevet stolpe op og stolpe ned om, at vi skal skifte til sparepærer, og at elbesparelser kan betyde mange tusinde kroner. Men hvorfor er der ingen, der skriver om at spare på vandet? Det er da mindst ligeså vigtigt!

Vand – vores mest værdifulde råstof


Vand er vores mest værdifulde råstof. Men heldigvis er vand også en af de poster, hvor virksomheder og institutioner lynhurtigt kan opnå store besparelser med en lav investering. Hvis de bare gad interessere sig for det.

Kender du forskellen på flaskevand og postevand?

Kender du de hårde tal bag forskellen på flaskevand og vand fra hanen? Det gør de færreste. Men se videoen her og bliv klogere. Og så er resten op til dig...


Smart fra start

Hvert år bliver der bygget tusindvis af nye boliger til dig, mig og alle andre, der drømmer om nyt tag over hovedet. Boliger der alle som minimum skal have to vandhaner og en bruser. Og som bruger masser af energi og vand, medmindre vi bygger smart fra start – for vores egen og de kommende generationers skyld.

Vandhanen – en bakteriebombe du ikke vil lægge hånd på

Verden er et beskidt sted, og vandhaner er ingen undtagelse. Når du drejer på vandhanen for at lukke for vandet efter at have vasket hænder, kan du potentielt trykke op til 50.000 bakterier i hånden.

Tillykke – du er nordisk mester i vandforbrug

Der er god grund til at være stolt over at være dansker. Vi er nemlig helt suveræne til at bruge vand med omtanke. Hvor du bruger 106 liter vand i døgnet, bruger en nordmand 197 liter vand.

Sådan bygger vi smartere!

44,5 milliarder kroner. Så mange penge vil der blive bygget nybyggeri for i 2017. De fleste af de mange milliarder vil gå til nye boliger til dig, mig og alle andre, der drømmer om nyt tag over hovedet. Det er rigtig mange boliger, som alle sammen skal have vandhaner og brusere. Og et rigtigt stort potentiale for at spare vand, energi og penge. Hvis vi bygger smart fra starten.

Skal du lade vandet løbe? Og fem andre myter om vand

Har du også hørt, at varmt vand koger hurtigere end koldt? Eller at kolde bade skulle være sundt for dig? Der findes et hav af myter om vand. Her får du svaret på, hvilke du skal tro på, og hvilke du roligt kan smide ud med badevandet.