„gennem årene har vi holdt stædigt fast i de grundlæggende principper, der gør os til noget helt særligt"

Tilbage til arkivet

Gennem årene har vi udviklet mange designklassikere, som har prydet køkkener og badeværelser verden over. Vi er stolte af, at vi den dag i dag stadig er et af de foretrukne danske mærker, når det kommer til godt design og unikke funktioner - og det vil vi gerne blive ved med at være.


Vores historie

Vi starter vores historie helt tilbage i 1932, hvor virksomheden Smith & Co blev grundlagt i Odenses gamle Skibhuskvarter. Dengang var det blot en lille fabrik som producerede reservedele til motorcykler, men som siden hen voksede sig større og begyndte på at udvikle og producere dele til rør. Dette blev grundstenen for dét Damixa, som vi kender i dag: En internationalt anerkendt, dansk virksomhed, kendt for innovation, design og kvalitet i topklasse.


Den dag i dag er vi stadig lokaliseret i Odense. Vi er stolte af vores odenseanske rødder samt de milepæle vi har opnået gennem vores lange historie. Damixa er anerkendte for at sætte nye standarder. For eksempel var vi de først i Europa med et-grebsarmaturet for nem og bekvemmelig betjening. Det var også os, der kom først med den røde og blå temperaturindikator, der i dag ofte indgår som element i armaturer, der produceres verden over. Og det var Damixa, der opfandt den hestesko-formede møtrik, som mange armaturer verden over stadig spændes fast med den dag i dag. Vores mål er fortsat at være med til at sætte dagsordenen, når det gælder dansk kvalitet og design.