Dygtige designere tegner Damixa

Damixa er kendt verden over for godt, dansk design. Det er samarbejdet med dygtige designere, der sikrer fremtidens vandhaner. Damixa er kendt for sit gode design, og sådan skal det også være i fremtiden. Derfor arbejder virksomheden tæt sammen med trendsættende designere fra ind- og udland, som er med til at sikre, at Damixa er helt i front med armaturer, der passer ind i fremtidens hjem.

Mød designerne:

Halskov og Dalsgaard

Silhouet by Damixa er designet af det prisvindende danske designfirma Halskov & Dalsgaard Design i tæt samarbejde med Damixa. Bag Halskov & Dalsgaard Design står duoen Christina Halskov og Hanne Dalsgaard, som siden 1990 har designet en lang række produkter for blandt andre Stelton, Holmegaard, IKEA og Sticks'n'Sushi.


"Vandhanen er både en funktionel brugsgenstand og et designelement i moderne hjem. Med Silhouet har vi forsøgt at skabe en moderne, enkel og indbydende serie af armaturer, som er en glæde at bruge i hverdagen. Ideen var at designe et gedigent "no-nonsense" produkt i et design og en kvalitet, som holder i mange, mange år, siger Christina Halskov. Hun tilføjer, at Damixa og Halskov & Dalsgaard Design er et rigtigt godt match, fordi begge virksomheder er dybt forankrede i den danske og skandinaviske designtradition: "Vi deler den opfattelse, at design og funktion skal hænge sammen og give mening for brugerne."

Mød designeren:

Jakob Jensen

Jakob Jensen har tegnet stregerne til flere af vores mest populære armaturer. Altid med respekt for den danske og nordiske designtradition - og et ufravigeligt fokus på, at design skal understøtte funktion.


"For mig handler det ikke kun om at tegne noget smukt, hvad enten det er stramt og kantet eller blødt og buet. Der skal være en mening med designet, og det skal hænge sammen med det enkelte armaturs måde at fungere på. Jeg kan faktisk selv ikke udtrykke det bedre end vi allerede gør med Damixas designfilosofi, When design makes sense," fortæller Jakob Jensen.​​​​​​​

Mød designeren:

Claus Rantzau

Claus Rantzau er designingeniør hos Damixa og manden bag serierne Free, Pine, Rowan og et-grebsudgaven af Tradition. Han fortæller, at designprocessen hos Damixa tager udgangspunkt i at gøre hverdagen nemmere og grønnere for brugerne:


"Når vi designer nye Damixa-produkter, tager arbejdet ofte udgangspunkt i en konkret udfordring. Vi får inputs fra kunder, sælgere og forhandlere om hverdagens små problemer som fx betjening eller rengøring. De udfordringer forsøger vi at løse med produkter, der er visuelt indbydende, gennemtænkte, af høj kvalitet og har smarte, brugervenlige funktioner."

Silhouet by Damixa