Damixa præsenterer

TRADITION

H.C. ANDERSEN COLLECTION

H.C. Andersen-kollektionen udspringer af et ønske om at opgradere et klassisk design med nutidens funktionalitet. Det fortæller Claus Rantzau, som er designingeniør hos Damixa og manden bag et-grebsudgaven i serien:


“Den klassiske, gamle vandhane er unik med sin romantiske stil og et strejf af fransk landkøkken. Det er et velkendt design, som var populært gennem mange år. Derfor skal en designopgradering, ikke mindst med tilføjelsen af en nutidig variant med etgrebsbetjening, foretages meget nænsomt.”


Han tilføjer “Vi arbejdede meget med detaljerne for at bevare alle kendetegnene. Materialer, former, ornamentering med porcelæn osv. passer til den oprindelige stil, mens vi indeni har tilføjet moderne teknologi og funktionalitet.”

Dit køkken og badeværelse fortjener det bedste

H.C. Andersen kollektionens brede udvalg af køkken-, håndvaskarmaturer, brusesystemer og brusesæt giver dig frihed til at vælge - uden at gå på kompromis. Har du brug for et komplet brusesystem med hoved- og håndbruser?


Eller måske et nyt armatur til dit køkken eller badeværelse? Uanset hvad du har brug for, er H.C. Andersen kollektionen løsningen.

Kort om H.C. Andersen

Hans Christian Andersen er i dag den mest kendte dansker i verden og en af verdens mest berømte eventyrforfattere. Han blev født i hjertet af Danmark i Odense i 1805. Faktisk står hans fødested fortsat stort set intakt og er omdannet til det berømte og velkendte HC Andersen Museum.

Hans Christian blev født i ekstrem fattigdom. Kun 14 år gammel forlod han sin hjemby Odense for at søge lykken ved Det Kongelige Teater i København.

“Det gjør ikke noget at være født i Andegaarden, naar bare man har ligget i et svaneæg”

H.C. Andersen er en bemærkelsesværdig figur i litteraturhistorien. Allerede som barn var han fast besluttet på at blive en digter. Overbevist om sine egne evner indenfor digterkunsten rejste han verden rundt for at høste anerkendelse som digter og forfatter. Det tog ikke lang tid, før digteren havde opnået berømmelse i hele Europa.


Blandt hans mest berømte eventyr finder du titler som: ”Kejserens nye klæder”, ”Den lille havfrue”, ”Den grimme ælling”, ”Tommelise”, ”Prinsessen på ærten”, ”Pigen med svovlstikkerne” og ”Nattergalen”. Ved sin død i 1875 blev H.C. Andersen anset for at være den største nulevende forfatter, og den dag i dag er han stadig den forfatter hvis værker er oversat til flest sprog.

En moderne klassiker

Klassisk. Nostalgisk. Moderne Tradition møder fornyelse i vores H.C. Andersen Collection - Damixas hyldest til den store, danske eventyrdigter. H.C. Andersen Collection er inspireret af det klassiske, gamle vandhanedesign med to greb, og opdateret med moderne Damixa-teknologi indeni.


Vi har også tilføjet en helt ny variant med et-grebsbetjening. Klassisk eller moderne klassisk? Du bestemmer. Også om du vil have dit armatur i poleret messing eller kobber.

Oplev vores Tradition serie

‘Danserinde’, papirklip i oxyderet sølvpapir

Portrætfoto, fotograf: Henrik Tilemann 1865

‘Den Grimme Ælling’, af den berømte H.C. Andersen maler Johannes Larsen

‘Pjerrot’, papirklip af H.C. Andersen

Historien bag opgraderingen af Tradition

Mød designeren

Claus Rantzau

Et-grebsudgaven af Tradition er designet af Claus Rantzau, in-house designingeniør hos Damixa. Han fortæller, at ideen opstod ud fra et ønske om at opgradere et klassisk design med nutidens funktionalitet:

“Den type vandhane repræsenterer et meget velkendt design, der har været populært i mange år. Stilen er romantisk, fransk landkøkken, så en opgradering til en et-grebsvariant skal foretages meget nænsomt.”

“Vi arbejdede meget med detaljerne for at bevare alle kendetegnene fra den gamle, klassiske vandhane. Materialer, former, ornamentering med porcelæn osv. passer til den oprindelige stil affødt af datidens produktionsmetoder, mens vi indeni har tilføjet moderne teknologi og funktionalitet.”