Ofte stillede spørgsmål

Installation
Såfremt forsyning og afløb til vand samt elektricitet er udført af autoriserede installatører, må du gerne selv tilslutte din nye kogende vandhane. Sammen med din pakke leveres en komplet installationsguide, som kan hjælpe dig gennem alle trinene. Du skal dog sikre dig, at der er følgende i underskabet: • Vandforsyning med koldt vand • Strømstik med jord (230v) tilsluttet 10A sikring • Plads til din installation (beholderen måler b229 mm x h340 mm) Er du i tvivl, så anbefaler vi altid at få en autoriseret VVS-installatør til at hjælpe dig med din installation. Du kan også tjekke vores installationsunivers ud på damixa.dk/instant-installation
Find bruger- og installationsvejledningen til din Silhouet Instant ved at fremsøge produktet via søgefunktionen.
Ja, du kan sagtens installere en Silhouet Instant i dit nuværende køkken. Vandhanens mål er helt standard, så den passer sandsynligvis i det eksisterende hul i bordpladen eller vasken. Det kræver selvfølgelig, at der er plads i køkkenskabet under vasken til beholderen samt filteret. Skal du have et helt nyt køkken, kan det være smart at tænke Silhouet Instant ind allerede fra start. For at installere din nye Silhouet Instant, skal du sikre dig, at følgende er i underskabet: • Vandforsyning med koldt vand • Strømstik med jord (230v) tilsluttet 10A sikring • Plads til din installation (beholderen måler b229 mm x h340 mm)
Find vores installationsvejledning ved at fremsøge produktet via søgefunktionen. Brug for ekstra hjælp? Tjek vores installationsunivers ud på damixa.dk/instant-installation
En Silhouet Instant fylder ikke mere end et almindeligt blandingsbatteri, og i underskabet passer beholderen også ind i de fleste underskabe. Udover det, så skal der være en fri plads til at installere dit kalkfilter til beskyttelse af beholderen og vandhanen. Få et overblik over installationen på damixa.dk/instant-installation. Se også: • Passer en Silhouet Instant til både nye og gamle køkkener?
Der findes mange forskellige typer køkkenafløb, og det medfølgende montagesæt til din Instant, dækker mest gængse typer. Det er dog muligt, at du er nødt til at tilpasse dit afløb for at installere din nye Silhouet Instant. For at hjælpe dig bedst muligt på vej, har vi tilføjet et afsnit i vores online installationsvejledning, om hvad du kan gøre, hvis dit afløbsrør er 50 mm i diameter. Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi altid at få en autoriseret VVS-installatør til at hjælpe dig med din installation. Du kan finde installationsvejledningen ved at fremsøge produktet.
Filter
Filteret skal beskytte vandhanen og beholder mod kalk i vandet ligesom du kender fra f.eks. en opvaskemaskine. Filteret har en begrænset kapacitet som afhænger af vandets hårdhedsgrad. Hvis du anvender filteret længere tid end anbefalet, så vil kapaciteten blive opbrugt, og du vil opleve at der med tiden vil komme mindre vand ud af din vandhane. Se også • Hvad fjerner filteret • Hvad hvis jeg allerede har et blødgøringsanlæg
Filteret har 4 forskellige filtreringstrin med hvert sit formål. Det første trin fjerner partikler som sand og rust fra vandrør. Næste trin er et aktivt kulfilter, som fjerner uønskede stoffer, der påvirker smag og lugt. Næste trin er en ionbytter, som reducerer kalken og løfter mineralniveauet, samt reducerer metaller som bly, nikkel og kobber. Endelig er sidste trin et finfilter, som fjerner de allermindste partikler i vandet.
Filteret har en begrænset kapacitet, som afhænger af vandets kvalitet og hårdhedsgrad, og du beskytter din Silhouet Instant bedst, hvis du skifter filteret hver 6. måned. Det svarer til et gennemsnitligt forbrug ved den hårdhed og kvalitet af vandet, som vi generelt har i Danmark. Gør det hele endnu nemmere ved at tegne et abonnement direkte hos BWT, så du automatisk modtager et nyt filter, når det er tid. Få samtidig en rabatkode ved at registrere din Silhouet Instant på damixa.dk/instant-register. Se også • Sådan registrerer jeg min Silhouet Instant • Hvor kan jeg købe nye BWT filtre
Filteret kan skiftes uden at du skal lukke for vandet. Du skruer patronen af filterhovedet ved at dreje det mod uret. Husk at notere på det nye filter år og måned for udskiftning og montér den lille label med timer. Tryk timeren ind.
Din Silhouet Instant fungerer bedst, hvis du husker at skifte filter hver 6. måned. Da du satte et nyt filter i sidste gang, har du eller din installatør højst sandsynligt startet timeren på den lille label, fastsat på dit nuværende filter. Hold øje med timeren og se hvor langt farven er steget opad. Er den næsten helt oppe, så er det tid til at skifte filteret. Se også • Hvordan skifter jeg filteret • Hvorfor skal filteret skiftes
Blødgøringsanlæg må gerne benyttes i kombination med din Silhouet Instant. Du skal dog være sikker på at dit anlæg er drikkevandsgodkendt eller overholder EUs krav til fødevarekontaktmaterialer, samt at det er indstillet og vedligeholdt korrekt og vandet som fødes ind i tanken er på 5-8 DH Afhængig vandkvaliteten i dit område, kan du opleve at vandets smag påvirkes, og vi anbefaler, at du ikke kobler tappesteder til drikkevand på dit blødgøringsanlæg. Derfor er der behov for at montere et filter foran din Silhouet Instant, så den er godt beskyttet mod tilkalkning, og du får filtreret drikkevandet i tanken for partikler og andre urenheder. Vi anbefaler, at du stadigvæk løbende skifter dit filter hver 6. måned, og du opnår dermed udvidet garanti på 5 år på din Silhouet Instant, hvis du også husker at registrere din Silhouet Instant på her. Se også • Sådan registrerer jeg min Silhouet Instant • Hvorfor skal filteret skiftes • Hvad fjerner filteret
Ved at registrere dig på damixa.dk/instant-register, får du direkte adgang til at købe nye filtre hos BWT samt en rabatkode til dit køb.
Du finder din rabatkode til køb af nye filtre ved at registrere dig på damixa.dk/instant-register, hvorefter du modtager en ny rabatkode på din e-mail.
Du kan registrere din Silhouet Instant og få en rabatkode til køb af nyt filter på damixa.dk/instant-register.
Sikkerhed og betjening
Ja, vandhanen er sikret, så det ikke er intuitivt for børn at tænde for det kogende vand. Funktionen kan nemlig kun aktiveres med et fast tryk-og-drej, som sikrer at hverken du eller dine børn kommer utilsigtet til at tænde for det kogende vand.
Du kan føle dig helt tryg med en Silhouet Instant installeret i dit køkken. Vi har sørget for at udvikle vores vandhane, så der er maksimal sikkerhed, når du benytter den kogende funktion. Funktionen kan nemlig kun aktiveres med et fast tryk-og-drej, som sikrer at hverken du eller dine børn kommer utilsigtet til at tænde for det kogende vand. Se også: • Er min Silhouet Instant børnesikker?
For at betjene det kogende vand på en Silhouet Instant, skal du bruge betjeningshåndtaget, som trykkes ned og drejes mod uret. Se hvordan på damixa.dk/instant-design.
Det er ikke nødvendigt at slukke for din beholder, når du tager på ferie. Vi anbefaler dog, at hvis du er væk mere end et par dage, at du husker at skylle filteret igennem med ca. 3 liter vand inden du bruger den igen. Skal du væk i 4 uger eller mere, anbefales det at du skifter filteret.
Vedligeholdelse, garanti og service
For at holde overfalden på din Silhouet Instant ren og pæn, kan du bruge en blød bomuldsklud til at tørre af med. For at fjerne kalkaflejringer, så anbefaler vi, at du bruger et mildt rengøringsmiddel baseret på citronsyre, som skal sprøjtes på kluden og ikke direkte på vandhanen. Husk altid at skylle efter med vand. Find vores generelle rengøringsvejledning ved at fremsøge Silhouet Instant via søgefunktionen.
Du finder en komplet vedligeholdelsesvejledning ved at fremsøge Silhouet Instant via søgefunktionen.
Du finder et overblik over reservedele ved at fremsøge Silhouet Instant via søgefunktionen.
Du har altid 2 års reklamationsret mod fejl og mangler på hele systemet, gældende fra købstidspunktet. Hvis du registrerer din Silhouet Instant på damixa.dk/instant-register, så tilbyder vi en forlænget garanti i 5 år efter købstidspunktet. Du skal huske at skifte kalkfilteret hver 6. måned og i øvrigt følge vedligeholdelsesinstruktioner for at din garanti gælder. Husk også at gemme kvitteringer for køb af din Silhouet Instant samt filtre. Se også • Hvor ofte skal jeg skifte filter • Sådan registrerer jeg min Silhouet Instant
Generelt
Nej, det er desværre ikke muligt at regulere temperaturen på det kogende vand.
Ja. Man kan sagtens bruge vandhanen som en almindelig vandhane uden at beholderen er tilsluttet. Der vil også stadig komme vand ud, hvis man aktiverer håndtaget til det kogende vand, men det vil ikke være kogende.
Det tager ca. 15 minutter før der kommer kogende vand ud af hanen, når beholderen har været tømt for vand eller været slukket.
Beholderen er kategoriseret under energiklasse A. Dette betyder også, at beholderen er energieffektiv, så du ikke skal frygte en stor elregning. Ved et normalt forbrug bruger beholderen omkring 523 kWh om året.
Det kogende vand er ca. 100C°, når det kommer ud af hanen.
Fejl på din Silhouet Instant
Beholderen bruger forskellige farver for at kommunikere med dig. Her kan du se, hvad de forskellige farver betyder.
Dette betyder at systemet er i gang med en selvkontrol. Der kræves ingen handling af dig.
Når din beholder blinker blå, så betyder det at der ikke er noget vand i beholderen. Du skal derfor fylde beholderen med vand ved at aktivere håndtaget til kogende vand og vente, til der kommer vand ud af hanen.
Dette betyder at opvarmningsprocessen er afsluttet og at din beholder er klar til brug.
Din beholder er i gang med opvarmningsprocessen. Dette tager mellem 10-15 minutter. Når processen er færdig, vil din beholder lyse konstant rød.
Der er en systemfejl på din beholder. Vi anbefaler, at du går den komplette installation igennem for potentielle fejl. Hvis du ikke finder nogle fejl i din installation, så skal du kontakte stedet, hvor produktet er købt eller via den installatør, som har installeret produktet.
Det er fordi vandtrykket er for højt. Du kan løse det ved langsomt at lukke for vandtilførslen på overtryksventilen, indtil du opnår et passende tryk. Se hvordan på damixa.dk/instant-installation
Der kan være forskellige årsager til, at der er et lavt tryk på det kogende vand. Årsag: Overtryksventilen er ikke åben. Løsning: Kontroller at der er åbent på overtryksventilen. Årsag: En slange er bøjet. Løsning: Kontroller at slangerne hverken er bøjede eller knækkede. Årsag: Luftblanderen har samlet skidt eller er kalket til. Løsning: Rengør eller udskift luftblanderen.
Der kan være forskellige årsager til, at der ikke kommer kogende vand ud af din vandhane. Årsag: Beholderen er slukket Løsning: Tænd beholderen på fronten og afvent indtil beholderen konstant lyser rødt. Årsag: Stikket fra beholderen er ikke sat i stikkontakten Løsning: Kontroller at stikket er sat korrekt i din stikkontakt. Derefter skal du tænde på fronten af din beholder og afvente indtil beholderen konstant lyser rødt. Årsag: Beholderen er ikke færdig med at varme op Løsning: Se ”Hvorfor lyser dioden på min beholder”
Årsag: Luft fra afløbet kommer op i skabet Løsning: Kontroller at der er lavet en korrekt vandlås på afløbsslangen Se vores installationsunivers på damixa.dk/instant-installation
Kontroller først om alle tilslutninger er tætte. Derefter skal du kontrollere at din overtryksventil er monteret højere end tilslutningen til afløbet, og at den ikke er tilstoppet med skidt, kalk eller snavs. Hvis der fortsat kommer vand i bunden af dit underskab, anbefaler vi at du kontakter os eller din VVS-installatør.
Bakterier
Nej, vandet bliver opbevaret under tryk ved 100C°, hvilket gør at bakterier ikke kan overleve inde i beholderen.
Med en Silhouet Instant i dit køkken bliver hverdagens rengøring klaret både nemmere og hurtigere. Slip for sved på panden og lad det kogende vand klare arbejdet for dig, mens selv de værste lasagnefade, genstridige fedtpletter og andre madrester let bliver opløst. Når du bruger helt kogende vand i din rengøring eller under madlavningen, så sikrer du at dine skærebrætter og knive bliver ordentligt rene og klar til brug igen, helt uden at skulle bekymre dig om bakterier. Det er også nemt at skolde sutter, sutteflasker samt tilberede babymælk og babymad på en hurtig og meget sikker måde. Du slipper for at jonglere med 1-2 liter vand fra en kedel eller gryde, alt imens du har baby på armen. Både vandhane og beholder er fødevaregodkendt.