Glostrup boligselskab

Renoverede lejligheder får flotte, vandbesparende armaturer fra FM Mattsson Mora Group. Kvalitet, holdbarhed og servicevenlighed er nogle af de faktorer, Glostrup Boligselskab har lagt vægt på. Men selskabet og beboerne kan også se frem til besparelser på vand- og energiforbruget.

Glostrup boligselskab vælger
armaturer fra FM Mattsson Mora
i stort renoveringsprojekt

I Glostrup ved København er et af den almene boligsektors største renoveringsprojekter i nyere tid i fuld gang. Arbejdet omfatter hel
eller delvis renovering af ikke færre end 1.233 lejligheder, hvoraf nogle bliver lagt sammen til større boliger.

Når den sidste af projektets seks etaper er afsluttet i sommeren 2019, står 1.120 mere eller mindre ”nye” boliger klar til genindflytning. Beboerne kan blandt andet glæde sig til renoverede køkkener og badeværelser med nye, flotte og energibesparende armaturer fra FM Mattsson.
- Vi kender FM Mattsson- og Mora-armaturer fra andre projekter, og vi ved, at de er af god kvalitet. Derfor har vi også valgt dem til dette projekt, siger Jørgen Reimann, byggesagskoordinator hos Glostrup Boligselskab.

Letter driftsafdelingens arbejde

Han suppleres af energikoordinator  Kim Frydendahl, som fortæller, at også  service og løbende vedligeholdelse af de mange armaturer spiller en væsentlig rolle. - FM Mattsson- og Mora-armaturer er nemme for vores folk at arbejde med. Og med én leverandør af alle armaturer og reservedele får vi en ensartethed, som gør vores arbejde i driftsafdelingen mere effektivt, siger Kim Frydendahl.


Samtlige 1.120 nyrenoverede lejligheder i Glostrup har fået nye håndvaskarmaturer, termostater og brusesæt i badeværelset. I boligerne i fire af de seks etaper er der også skiftet køkkenarmaturer. Med de nye armaturer kan Glostrup Boligselskab og lejerne se frem til klækkelige besparelser på vandforbrug, forbrug af energi til opvarmning af vand og ikke mindst omkostninger til service og vedligeholdelse af armaturer og rørinstallationer.
Det ved Claus Dennis fra FM Mattsson Mora Group Danmark. Han er ansvarlig for salg til energirådgivere og arkitekter og har stor erfaring med projekter, der reducerer forbruget med vandbesparende armaturer:

Stort økonomisk potentiale

- Erfaringerne viser, at nye, vandbesparende armaturer typisk giver meget hurtige besparelser på op til 30 procent. I nogle tilfælde har vi endda set, at forbruget af opvarmet vand er faldet med hele 77 procent. Der er et meget stort, økonomisk potentiale i at tænke energibesparelser med i valget af nye armaturer, siger Claus Dennis.


Også energikoordinator Kim Frydendahl forventer at se faldende forbrug i takt med, at det store renoveringsprojekt nærmer sig afslutningen. - Vi kan allerede se nu, at forbruget af koldt vand er faldet i de blokke, hvor renoveringen er afsluttet. Og vi forventer at se yderlige
besparelser. Det bliver vi meget klogere på, når arbejdet er helt
afsluttet og vi sætter forbrugsmålere op i hver bolig, siger Kim Frydendahl.

"Vi kan allerede se nu, at forbruget af koldt vand er faldet i de blokke, hvor renoveringen er afsluttet. Vi forventer at se yderlige besparelser

Kim Frydendahl, Energikoordinator, Glostrup Boligselskab

Smarte funktioner. Besparelser til boligselskab og beboere.

Armaturer fra FM Mattsson Mora har smarte, indbyggede funktioner, som hjælper med at spare på vand og energi - uden at det går ud over komforten. Besparelserne gavner driftsøkonomien på både kort og langt sigt. Det kommer både boligselskabet og i sidste ende lejerne til gode.

  Fordele til alle

  Koldstart gør, at der kun bruges koldt vand, når en beboer åbner for vandhanen med grebet i udgangsposition. Resultatet er, at der ikke går opvarmet vand til spilde,  når der kun er brug for koldt vand.

  Soft Closing fjerner de smæld og trykstød, der kan opstå, når man åbner og lukker for vandet. Resultatet er mindre slitage på armaturer og rør - og dermed færre udgifter til vedligeholdelse og udskiftninger. Safe Temp / Comfort shower, sikrer en jævn og stabil temperatur (højst plus/minus 1 grad), og dermed optimal komfort under hele brusebadet - også selv om vandtryk og temperatur varierer.

  • Lavere forbrug af koldt og varmt vand
  • Høj kvalitet og lang holdbarhed
  • Mindre energiforbrug til opvarmning af vand Begrænsning af smæld og trykstød i rør
  • Bedre badoplevelse med stabil temperatur