Inspiration

Køkkenet og badet er fortsat i fokus hos forbrugerne. Her bruges armaturet i høj grad til at sætte et personligt aftryk på rummet.  

Fremtidens køkken

Tænk hvis du kunne ringe til køleskabet, når står i supermarkedet og pludselig bliver i tvivl om, hvor meget mælk der er tilbage. Eller hvis en stemme kunne give dig en aktuel vejrudsigt, når du står op. Eller hvis opvaskemaskinen selv doserede opvaskemiddel i forhold til snavset på tallerkenerne. Det lyder måske som ren science fiction, men ifølge den amerikanske industrigigant General Electrics ligger sådanne scenarier ikke nødvendigvis langt ude i fremtiden. Om 20-30 er et intelligent køleskab en helt naturlig del af køkkenet – og det bliver en dagligdags handling at ringe hjem til køleskabet i stedet for til kæresten for at høre, hvad der skal købes ind på vejen hjem fra arbejde. Ifølge General Electrics vil fremtidens køkken også være særdeles miljøbevidst. Alt drikkevand vil være renset ved hjælp af ultraviolet lys og absolut ingen kemikalier – og restvandet fra madlavningen vil automatisk blive kanaliseret til andre nytteområder i hjemmet og haven, så ingen dyrebare dråber går til spilde.

Synlig vandbesparelse

Entusiastiske løbere forsøger konstant at slå deres egen tid. Der går ganske enkelt sport i at gøre det lidt bedre fra gang til gang – eller i hvert fald at holde tiden. Den samme filosofi ligger til grund for et digitalt display, som registrerer vandforbruget, når der tages bad, vaskes hænder eller børstes tænder. Designeren håber, at synliggørelsen af ens vandforbrug her og nu vil gøre folk lidt mere miljøbevidste. Desværre er designkonceptet foreløbigt kun nået til tegnebrættet, men mon ikke det digitale display, der er integreret i vandhanens blandingsbatteri eller i brusehovedet, sættes i produktion inden længe.  

Innovation i små badeværelser

Hvad stiller man op med et lille badeværelse, når der skal være plads til både brus og opbevaring? Møbeldesignstuderende fra TEKO har udviklet en række spændende løsningsforslag, som endnu kun er på det teoretiske plan, men som producenter måske nok burde overveje at arbejde videre med. En justerbar vask, der kan hejses op, så den bliver til en bruser, var bare en af de spændende idéer, der kom på bordet. En anden fleksibel indretnings-idé er skuffer, der fæstnes på rør og kan hejses op eller ned efter behov, plads og humør.